Jong Gesport, Altijd Gezond

Jong gesport, altijd gezondJong Gesport, Altijd Gezond

Peuters en kleuters stimuleren tot bewegen en helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden.

Wijk: Stad West
Startdatum: 01-09-2017
Eindatum: 01-09-2019
Contactpersoon: Emile van Delft

 

 

In een samenwerkingsverband tussen diverse scholen en kinderdagverblijven uit Stedenwijk is dit project gestart om voor jonge kinderen een beweegaanbod dicht bij huis te creëren. Kinderen die aan dit project meedoen krijgen wekelijks een beweegaanbod van 45 minuten. Dit aanbod is op maat gemaakt, in samenwerking met de KNGU, waardoor we zeer efficiënt aan de slag kunnen met de motorische ontwikkeling van de kinderen. Kinderen die het traject succesvol afronden krijgen aan het eind het ‘Nijntje-beweegdiploma’ overhandigd.

Doelstellingen project

  • Een beweegaanbod creëren voor jonge kinderen dichtbij huis.
  • Jonge kinderen het plezier van bewegen laten ervaren, waardoor de kans op een actief en gezond leven wordt vergroot.
  • De motorische ontwikkeling van jonge kinderen een impuls geven.

Partners van Jong Gesport, Altijd Gezond

Jong Gesport, Altijd Gezond is een samenwerking tussen Talent in Opleiding, de PO-scholen: Samenspel, Al Iman, Driemaster en Achtbaan, Kinderdagverblijven: Kiekeboe, Saffana’s en Berestad, Gemeente AlmereGGD FlevolandKNGU

  • Er hoeft voor deelname aan dit project geen bijdrage te worden betaald omdat er subsidie beschikbaar is gesteld door ZonMw.
  • Tijdens het project worden medewerkers van de scholen en kinderdagverblijven opgeleid om zelfstandig het aanbod voort te zetten, waardoor er een langdurige borging ontstaat.

Vragen over de lopende activiteiten van Jong Gesport, Altijd gezond? Interesse in soortgelijk projectsamenwerking? Neem contact met ons op.