Seniorensport

Seniorensport Almere buitenSeniorensport

Talent in Opleiding organiseert, in samenwerking met diverse partners, wekelijks op 2 locaties in Almere Buiten een beweegaanbod voor senioren.

Wijk: Indischebuurt, Molenbuurt
Startdatum: 01-09-2015
Contactpersoon: Naomi Kniestedt

 

Speciaal voor senioren organiseren wij een beweegaanbod op maat. Dit aanbod is voor zowel minder- en niet actieve senioren als de actieve senioren die nog meer willen bewegen. Onze sportinstructeur creëert een aanbod op maat dat senioren uitdaagt om in beweging te komen en het plezier van bewegen te laten ervaren.
De laagdrempeligste vorm van aanbod is de valpreventie, waarbij wij senioren helpen om weer in beweging te komen. Bij de middelste vorm bieden wij een licht beweegaanbod aan, waaraan deelnemers op eigen niveau kunnen meedoen. Voor de zelfstandige, actieve senioren bieden wij tot slot ook nog een uitdaging programma.
Naast het beweegprogramma is er ook voldoende ruimte voor een kopje koffie en een praatje.

Doelstellingen project

  • Meer senioren in beweging brengen.
  • Meer senioren uit hun isolement halen en samenbrengen, door middel van beweegaanbod op maat.
  • Het vergroten van de lokale samenwerking op het gebied van bewegen voor senioren.

Partners Seniorensport

Seniorensport is een samenwerking tussen Talent in Opleiding, Simson Gym, Het Evenaarhuis, Dance Academy, Zorggroep Almere, Stichting de Schoor, Gemeente Almere

Resultaten

Vragen over de lopende activiteiten van Seniorensport? Interesse in soortgelijk projectsamenwerking? Neem contact met ons op